Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 9-15 óráig

Mészáros Gábor

ytong megalkuvas nelkul MG 250Családi ház építésébe vágni komoly vállalkozás, hiszen az elkészült épület évtizedekig otthonunkként szolgál majd. A munkálatokat így minden esetben alapos tervezés előzi meg, nemcsak az alaprajz és a helyiségek elrendezése tekintetében, hanem az építkezéshez használt legmegfelelőbb alapanyagok kiválasztásakor egyaránt. Házépítéskor Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója ezért is döntött a kitűnő hőszigetelő képességű, egyrétegű energia-hatékony Ytong falazóelemek mellett.

„Először hihetetlennek tűnt, hogy az Ytong pórusbeton falazóelemei teljes mértékben természetes összetevőkből állnak: homokból, mészből és vízből.” - osztja meg velünk a tapasztalatait Gábor. Ez az anyagszerkezet tökéletes páraszabályozóként működik, ami ellenállva a nappali hősokknak, megvéd a nyári túlmelegedés ellen, az éjszaka folyamán pedig egyszerűen visszahűl. Mindemellett az ökológiai egyensúlyt tiszteletben tartva nincs káros hatással a környezetre, amire Gábor is különösen ügyelt: „A különösen fontos szempont volt számomra, hogy a falazóelemekből nem szabadulnak fel mérgező vagy gáznemű anyagok, nem beszélve arról, hogy a termék teljes mértékben újrahasznosítható.”

Mészáros Gábor azzal a szándékkal indította a kézzel megalkotott csokoládéra specializálódott vállalkozását, hogy szakmáját a lehető legmagasabb színvonalon művelje. Ezért ha a csokoládékészítéshez szükséges hozzávalókról van szó, sosem köt kompromisszumot. A kakaóbabok elismert termőterületekről származnak, és a csokoládéra kerülő olajos magvakat és liofilizált gyümölcsöket is a legmegbízhatóbb termelőktől szerzi be. Gábor a mai napig fejleszti a szakmai tudását, és mindig újabb íz harmóniák kikísérletezésén dolgozik, ezért az építkezéskor azt is számításba vette, hogy az Ytong innovatív márkaként az aktuális piaci elvárások követésén túl igyekszik a még fel sem merült fogyasztói igényeket is kielégíteni. A 37,5 cm széles Ytong Lambda falazóanyag használatával kiváló hőszigetelő képességű falakat lehet építeni (U=0,22 W/m2K), a legfrissebb fejlesztésű 45 cm-es elemvastagságú falazóelem pedig már idén megfelel a 2021-re tervezett szigorodó energetikai előírásoknak (U=0,19 W//m2K). A termékpaletta harmadik tagja, az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel pedig már a passzívházak mutatóit (U=0,16 W/m2K) megközelítő hőszigetelő képességű falazatok építhetők. Ráadásul az Ytong falazóelemek mindezt egy rétegben képesek elérni, hiszen millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaznak, így nem igényelnek kiegészítő hőszigetelést.

Amikor házépítésbe fogott, ugyanilyen egyértelmű volt számára, hogy kizárólag kitűnő alapanyagokkal hajlandó dolgozni.

Olyan falazóanyagot kerestem, amivel hatékony hőszigetelés érhető el, és mindez környezetbarát alapanyagokból. Az Ytong falazóelemeivel ráadásul felgyorsult az építkezés folyamata, hisz a kiegészítő hőszigetelés beépítése nélkül egy munkafázissal kevesebbre van szükség" - magyarázza választását Mészáros Gábor.

Az egyrétegű energia-hatékony falszerkezet nemcsak leegyszerűsíti az építkezés folyamatát, de az Ytong falazóanyagokkal épített családi házakra korszerű és értékálló befektetésként tekinthetünk.

Kapcsolódó tartalom

Becsei Áron

ytong megalkuvas nelkul BA 250A házépítés alapos tervezést igényel a telek kiválasztásától, a tervrajz megálmodásán és az építési anyagok kiválasztásán át egészen a nyílászárók kialakításáig. Becsei Áron, órakészítő precíz emberként minden lépést alaposan átgondolt, amikor házépítésbe fogott. A legjobb alapanyagokat kereste, így talált rá az Ytong pórusbeton falazóelemeire.

“Nem kevés témában kell felelősen dönteni egy családi ház építése során. Ezek közül az egyik legfontosabb az energiahatékonyság kérdése. A falazóanyagok kapcsán először arról kell dűlőre jutni, hogy szükséges-e kiegészítő hőszigeteléssel számolnunk, vagy olyan falazó megoldást választunk, mely egymagában megállja a helyét.” - Becsei Áron azért döntött az Ytong pórusbeton falazóelemei mellett, mert szerkezeti sajátosságaiból adódóan nem igényel kiegészítő hőszigetést, egyrétegű falazatok építhetők belőle.

Becsei Áron felső kategóriás mechanikus órák tervezésével és készítésével foglalkozik. Harmadik generációs órás családba született, édesapja vezette be a szakma rejtelmeibe. Azon kevés órakészítők egyike, aki a műhelyében minden feladatot maga végez el a legkisebb csavartól a teljes szerkezet összeszereléséig. Óráinak minden egyes alkatrészét egyedileg és kézzel dolgozza ki, így azok akár ékszerként is megállnák a helyüket. Ahogy egy karóra több száz alkatrésze is gondos kialakítást és megmunkálást igényel, ugyanúgy fontos a házépítésnél az összes részlet. Ezt Becsei Áron is fejben tartotta, amikor a házépítéshez szükséges alapanyagok válogatásával töltötte az idejét.

Az Ytong falazóelem másik fontos előnye, hogy a tér minden irányában azonos mértékben hőszigetel, ebből adódóan védelmet nyújt a hőhidak, a páralecsapódás és a penészesedés ellen is. Az Ytong termékek használatával olyan egyrétegű, energia-hatékony és korszerű falazatok építhetők, mellyel a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható.

Áron tudatos vásárlónak tartja magát, aki új otthonának megépítésekor sem csak a saját kényelmére gondolt. A házépítésre időtálló vállalkozásként tekint, amelynél figyelembe kell venni az építkezés környezetre gyakorolt hatását is: „Amikor megtudtam, hogy a tisztán ásványi alapanyagokból készülő Ytong termékek nemcsak kiváló minőségűek, de semmilyen káros hatásuk sincs a környezetre, egyértelmű volt, hogy ezt választom.”

Az Ytong falazóelemekre gond nélkül rábízhatjuk magunkat, ha energia-hatékony, kitűnő hőszigetelő képességű falszerkezettel rendelkező, környezettudatos családi házat szeretnénk építeni.

Kapcsolódó tartalom