Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 9-15 óráig

Az Ytong Start elemek beépítését az adott fogadószintre (alaptest, alaplemez, lábazat fal, stb.), illetve ezek vízszigetelő rétegére felhordott zsákos, előkevert, mész-cement alapú, minimum M5 minőségű falazóhabarcsba, vagy ugyanilyen minőségű hőszigetelő falazóhabarcsba kell elhelyezni. A függőleges elemcsatlakozásokat is ezen falazóhabarcsokkal kell teljes felületen kitölteni.
Az Ytong Start szerkezetről indított falszerkezetekhez fent nevezett falazóhabarcsok, vagy bizonyos falszerkezetek esetén (pl.: Silka) vékonyágyazatú falazóhabarcs is használható.
Vékonyágyazatú falazóhabarcs használata esetén az Ytong Start szerkezeten a homlokzati falazat első sorát ki kell építeni. Ezt követően 1 óra várakozási idő szükséges, csak ennek eltelte után folytatható a homlokzati falazat építése. A zsákos előkevert falazóhabarcsok esetében a keveréket, a zsákon jelzett legkisebb keverővíz mennyiséggel kell elkészíteni.
Adott esetben a választott falazóhabarccsal a munkák megkezdése előtt az Ytong Start elemeken „tapadási próbát” kell végezni.

Műszaki adatok

Az Ytong Start hőhídmegszakító elemek használatával csökkenthető az alaptestek, lábazati falak homlokzati falakra gyakorolt hőhíd hatása. A lábazati hőhídmegszakító elem alkalmazása mellett a falazat padlóvonalánál a felületi hőmérséklet megemelkedik, ami által jelentősen csökken a penészesedés veszélye továbbá javul az épület energetikai mérlege.

Az Ytong Start hőhídmegszakító elemek sárga színűek és sima kialakításúak.

  • Ytong Start 600x200x250
  • Ytong Start 600x200x300

 

 Terméknév Méret (hxmxsz)  Nyomószilárdság(fb)   Hővezetési tényező (λ)
 Ytong Start 600x200x250   5,5 N/mm2  0,145 W/mK
  Ytong Start  600x200x300  5,5 N/mm2  0,145 W/mK