Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

 Számos falazóelem típus és márka létezik a piacon, de sajnos elmondható, hogy a közölt paraméterek számos gyártó esetben „nem valósak” már-már szinte szándékos megtévesztésre irányulnak. Ez sajnos a piacon kiéleződött versenyhelyzetnek köszönhető, de tervezőnek vagy felhasználónak ez sovány vigasz…

A Silka mészhomok falazóelem család hosszú múltra visszamenőleg hiteles, Magyarországon is elismert laboratóriumi mérési eredményekkel igazolja, hogy a közölt adatok valósak, laboratóriumban vagy építési helyszínen mértek, igazoltak.

A Silka mészhomok falazatok anyagukból és előállítási módjukból eredően eleve kitűnő léghanggátlási teljesítményű falazatokat eredményeznek.

A léghanggátlás alapja magas, egységnyi felületre vonatkoztatott szerkezeti tömeg. Ez a Silka esetében 400-500 kg/m2-t jelent, ami igencsak jelentős, ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy vázkerámia falazat kb. 250-300 kg/m2-ben merül ki. Belátható tehát, hogy a tömeg-teljesítmény összefüggéséből adódóan a könnyű falszerkezetek a valóságban nemigen hozhatnak jó léghanggátlási teljesítményt.

A Silka falazóelemeket a még jobb akusztikai teljesítmény érdekében fejlesztjük. Legutóbbi, igen jelentős előrelépés a 20 cm szélességű falazóelem tömeg növelése, amelynek következtében az ebből készült falazat laboratóriumi léghanggátlási értéke Rw= 56 (-2; -5) dB. Ez lehetővé teszi, hogy akár társasházak lakáselválasztó falazatai is megépülhessenek 20 cm-es szerkezeti vastagságban.

 Műszaki adatok

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Adatvédelmi szabályzat Engedélyezem Nem engedélyezem