Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

Illu DHH Xella hatternelkul

A termikus burok kialakítására alkalmas Ytong építési rendszer meghatározó elemei a falazóelemek, a hőhídmentes csomóponti kialakításra szolgáló kiegészítő elemek (áthidalók, falazati hőhídmegszakító elemek, koszorúelemek) illetve a födémelemek (födémpallók).
Az Ytong termékek használatával egyrétegű energiahatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.
Az Ytong termékpalettán megtalálható Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával az „új” energetikai követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építhető úgy, hogy eközben nem generálunk - esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével - páratechnikai problémákat sem. Az egyrétegű falazat készítésével a munkaidő is lerövidül, ugyanis a hőszigetelés munkafolyamatát nem kell elvégezni.

Azon épületek esetén, ahol a teherhordó homlokzati falak kevésbé jól hőszigetelnek, a padlóvonal közelében hőhíd jelentkezik. Az ilyen hőhidak lerontják a szerkezet hőszigetelő képességét, hőhídmegszakítást kell alkalmazni az alaptest vagy a lábazati fal és a falazat között. Az Ytong Start elemek az ilyen jellegű problémát megoldják. Használatukkal megszűnik a hőhíd ezáltal elkerülhető a falazat alsó szakaszának penészedése, valamint a szerkezet hőelvonásának mértéke is csökken. Az Ytong Start elemek hidrofobizáltak, ezáltal a kivitelezési munkák alatt fellépő, jellemzően a falazat alsó sorait érő nedvességhatárok nem okoznak kárt a szerkezetben.

Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetőek egyetlen munkafolyamattal. Így az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.
Az Ytong falazóelemek mellett kiegészítő elemek (koszorúelem, furatos elem, „U” zsaluelem, áthidalók) teszik lehetővé, hogy az épület egésze homogén, kimagasló hőszigetelő képességű szerkezetekből valósulhasson meg.

Az Ytong födémpallók alkalmazásával kiváló hőszigetelő képességű födémek készíthetők gyorsan, legyen szó akár pince, akár tetőtér födéméről. A pallók beemelése után a födém azonnal járható, a kivitelezés további munkafolyamatait nem kell megszakítani. Az Ytong födémpallók használatával csökkenthető a további födém-hőszigetelés vastagsága.

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Adatvédelmi szabályzat Engedélyezem Nem engedélyezem