Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 8-16 óráig

 Utólagos tetőtér beépítésnél az új szerkezetek többlet súlyt jelentenek a meglévő falak, födémek és az alap számára. Annak érdekében, hogy az eredetileg megépített tartószerkezet minél kisebb többlet terhelést kapjon, kis önsúlyú, jó hőszigetelő képességű falazóelemet célszerű választani. Ebben az esetben is jól használhatók a könnyű, 30 vagy 37,5 cm vastagságú Ytong pórusbeton falazóelemek, melyek kevés hulladékkal járó, gyors építést tesznek lehetővé.

A kivitelezést engedélyezett, jogerős, építési tervdokumentáció és pontos kiviteli tervek birtokában lehet megkezdeni. A tetőszerkezet megemelésével együtt jár a térdfalak, oromfalak építése is. Fontos, hogy az átépítés csak rövid ideig zavarja a család nyugalmát. Az Ytong falazóelemek használatával lerövidíthető az építési idő, csökkenthetők a kivitelezés költségei. Kitűnő hőszigetelő képessége miatt a későbbi fenntartási költségek is kedvezőek. A komplett falazóelem rendszer használatával (mely áll főfal elemekből, válaszfalakból, teherhordó és válaszfal áthidalókból, koszorúelemből, előfalazó lapokból) az átalakított épületrész teljesen egységes felülettel rendelkezik, ami egyszerűsíti a további gépészeti és villanyszerelési munkákat. Az Ytong elemek alkalmazásával épített lakások kellemes belső klímát biztosítanak. Az átalakítást, a meglévő épület energetikai felújításával is célszerű összekapcsolni.

Egy átlagos tetőtérben kb. 3 nagyobb új lakóhelyiség: egy fürdőszoba, egy gardrób és egy gépészeti helyiség alakítható ki. A lépcső általában a földszinti nappali-étkezőből indul felfelé, vagy ha külön lakásként szeretnénk használni a tetőteret, akkor egy külső lépcsőházat csatlakoztathatunk a meglévő épülethez. Fontos, hogy a lépcső a kényelmes és biztonságos közlekedést szolgálja a lakószintek között.

A tetőtéri helyiségek sajátos hangulattal rendelkeznek és különleges lehetőségeket rejtenek. A tervezgetés közben ne feledkezzzünk meg a tető hajlásszögéről! Ahol nem elég a belmagasság, ott alacsonyabb tárolóhelyekkel tehetjük hasznossá a teret. A válaszfalak nem derékszögű csatlakozása sem gond az Ytong elemekkel, mert könnyen fűrészelhetők. Az anyagvastagság kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy az 5 és 7,5 cm vastagságú előfalazólapok nem alkalmazhatók válaszfalként, de bútorként tökéletesek. A válaszfal építéshez minimum 10 cm vastag elemet válasszunk.

Már a tervezgetés során gondolni kell arra, hogy figyelembe vegyük a korszerű energetikai előírásokat és meg kell fontolni azon technológiák, anyagok használatát, amelyek alkalmazása növeli a házunk értékét és kíméli a pénztárcánkat.

Seper Borbála

Honlapunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Az oldal használatával Ön elfogadja a cookie-k alkalmazását.
Adatvédelmi szabályzat Engedélyezem Nem engedélyezem