Hívjon minket!

+36 80 69 69 00

Munkanapokon 9-15 óráig

A Silka válaszfal elemek belső nem teherhordó térelhatároló és válaszfalak építésére alkalmazható. Az Silka válaszfalaknál, akárcsak az egyéb, kis vagy középelemes válaszfalak esetében is, minden második vízszintes fugába egy szál 2-2,5 mm-es megfeszített lágyvas huzalt kell vezetni. A válaszfalak falazását a főfalakéval azonos módon kell végezni. A válaszfalak a főfalakhoz csatlakozhatnak csorbázattal, falhoronnyal vagy tompa ütközéssel. Egyéb anyagú falazatokhoz a válaszfalat falhoronnyal vagy tompa ütközéssel csatlakoztassuk. A tompa ütköztetés történhet kétsoronkénti befúrt betonacél pálca alkalmazásával, illetve perforált horganyzott acélszalag lerögzítésével.
A válaszfalak a födémhez - kis lehajlású födém esetén - csatlakozhatnak hagyományos habarcsékeléssel, nagyobb fesztávú és lehajlású födémek esetén rugalmas egy komponensű PUR habbal, illetve a mozgásokat lehetővé tevő vezetőléc vagy U profil és üveg- vagy ásványgyapot együttes alkalmazásával. A válaszfalazást lehetőleg a legfelső szinttől lefelé, valamint mezőközépről a szélek felé haladva készítsük, mivel a válaszfalak, így kapják a lehető legkisebb terheket. A födémek lehajlásából származó igénybevételeket csökkenti a válaszfalak kezdő sora alatt beépített vékony műanyag fólia vagy bitumenes csupaszlemez ún. csúsztató réteg.

A Silka válaszfalak vakolása történhet hagyományos mész-cement vakolattal vagy vékonyvakolattal egyaránt. Vakolás során minden esetben be kell tartani a gyártó utasításait.

A Silka HMLF 100 NF falazóelem esetében az elemek fózolt kialakítása biztosítja a falazat eszéttikus megjelenését vakolás nélkül is.

Műszaki adatok

A Silka mészomoktégla válaszfalelemek környezetbarát megoldást nyújtanak vázkitöltő, nem teherhordó válaszfalak, magas akusztikai vagy mechanikai ellenálló képességű válaszfalak építése esetén. A Silka HMLF 100 NF falazóelemek fózolt kialakításából adódóan látszó felületű válaszfalak építésére is ajánlott.
A Silka mészhomoktégal válaszfalelemek nútféderes (NF), nútféderes+megfogóhornyos (NF+GT) és fózolt (HMLF) kialakításúak.

  • Silka HML 100
  • Silka HMLF 100
  • Silka HM 150 NF+GT

 

 Terméknév Méret (h x m x sz)  Nyomószilárdság (fb)  Testsűrűség  Léghanggátlás (Rw) 
Silka HM 100 NF 333x190x100 mm 17,5 N/mm2 1410-1600 kg/m3 45 dB
Silka HMLF 100 NF 333x249x100 mm 23,5 N/mm2 1410-1600 kg/m3 42 dB