Hívjon minket!

06 80 69 69 00

Munkanapokon 9-15 óráig

Ytong + Multipor

passzivhazfal 170 

Az Ytong falazóelemekkel és Multipor ásványi hőszigetelő lapok kombinációjával készült falszerkezetek kielégítik a legszigorúbb hőtechnikai előírásokat is. Alkalmazásukkal, a kiváló hőszigetelő és páraáteresztő képesség nyújtotta kellemes lakóklíma előnyei mellett fontos szempont, hogy mindezt környezetbarát falszerkezeti konstrukcióval valósíthatjuk meg. Az így készült falszerkezet nem éghető, ami épületbiztonsági szempontból kiemelten fontos. 

passzivYtongtabla1

Silka + Multipor

silka mp

A Silka falazóelemekkel és Multipor ásványi hőszigetelő lapok kombinációjával készült falszerkezetek a hőtechnikai előírások kielégítése mellett kiváló akusztikai tulajdonsággal rendelkeznek. A Silka falazatok a nagy felület-tömeg arány miatt kiváló hőkapacitással rendelkeznek, amely fontos szempont a nyári túlmelegedés elleni védekezésben. Környezetbarát, emellett nem éghető falszerkezeti kombináció.

passzivSilkatabla

Felhasználás

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok egyedi anyagtulajdonságai révén számos területen biztonsággal felhasználhatóak az épületszerkezetek hőszigetelésére:

Homlokzati falak belső oldali hőszigetelése: Különleges kapilláraktív tulajdonságuk révén megoldást nyújtanak a szerkezetek hőszigetelő képességének javítására ott ahol a határoló szerkezetek hőszigetelése a külső oldalon nem valósítható meg. Ilyen esetek például a műemléki homlokzatok, beépítési korlátok, társasházak homlokzatai.

Alulról hűlő födémek hőszigetelése: A mélygarázsok, pincék, folyosók és nyitott átjárók hőszigetelésére esztétikus és biztonságos (tűzálló) hőszigetelési megoldást nyújt.

Homlokzati falak külső oldali hőszigetelése: A homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képességének javítására.

Hőszigetelés méretek:

  • Hosszúság x szélesség: 600x390/400 mm
  • Vastagság: 50; 80; 100; 120; 150; 180; 200; 220; 240; 260 mm

Műszaki adatok

Testsűrűség Hővezetési tényező  Nyomószilárdság  Páradiffúziós ellenállás  Tűzállóság 
 115 kg/m3  λ= 0,045 W/mK  ≥ 300 kPa µ = 3  A1, nem éghető 

Multipor ragasztó és ágyazó habarcs

Felhasználási terület

A Multipor ragasztóhabarcs a Multipor ásványi hőszigetelő lapokkal történő külső és belső oldali hőszigetelés készítéséhez kifejlesztett nagy rugalmasságú páraáteresztő ásványi ragasztó és ágyazó habarcs.

Termékjellemző: A Multipor ragasztóhabarcs gyárilag előkevert termék, melyet az építkezés helyszínén közvetlenül a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni.  Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alapfelülettel szembeni követelmények: A Multipor ragasztóhabarcsot olyan felületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A munka megkezdése előtt a falfelületeket meg kell tisztítani, a réseket / lyukakat ki kell tölteni, a falegyenetlenségeket megfelelő anyaggal korrigálni kell.

Bedolgozás:

  1. A ragasztóhabarcsot kézi keverőgéppel az építkezés helyszínén vízzel összekeverjük.
  2. A ragasztóhabarcs felhordását 10 mm-es fogazott simítóval végezzük.
  3. A hőszigetelő lap teljes felületét ragasztóval húzzuk át, majd a táblákat a falfelületre helyezzük.
  4. Ügyelni kell arra, hogy a kötésben egymás mellé elhelyezett hőszigetelő táblák közé ragasztó ne kerüljön.
  5. Külső oldali alkalmazás esetén a felragasztott Multipor táblák felületének ragasztóval történő bevonása és az üvegháló elhelyezése legalább 1 napos várakozási idő eltelte után lehetséges. Ezt követően a színező vakolat felhordását megelőzően a megszáradt felületet vakolatalapozóval kell előkezelni.
  6. Belső oldali hőszigetelés esetén a Multipor ragasztóhabarccsal bevont felület közvetlenül festhető vagy mész alapú glettel simítható.

Bedolgozás eszközei: fogas glettvas, kőműveskanál, vízmérték

Bedolgozási körülmények: anyag, levegő és alapfelület hőmérséklet +5°C és +25 °C között legyen.

Bedolgozási idő: kb. 2 óra

Tárolás: száraz helyen, eredeti csomagolásban 12 hónapig.

Műszaki adatok

 Termék Kiszerelés  Keverő víz szükséglet  Kiadósság (m2/réteg) Páradiffúziós  ellenállás 
 Multipor ragasztó  20 kg/zsák  8 l/zsák  3 kg  µ ≤ 10